O viata traita in Duhul - George O Wood

O viata traita in Duhul - George O Wood

Casa Cartii

O viata traita in Duhul ofera o compilatie completa de perspective cu privire la persoana si lucrarea Duhului Sfant, din partea liderului denominatiunii noastre.

Ultimele produse in stoc
22,00 lei

Descriere

O viata traita in Duhul ne apropie de Dumnezeu, ne trimite in lume

O viata traita in Duhul ofera o compilatie completa de perspective cu privire la persoana si lucrarea Duhului Sfant, din partea liderului denominatiunii noastre. Este unica abilitatea lui Dr. Wood de a formula teologia penticostala adevarata in moduri creative si revigorante.

El ne impartaseste in mod clar dorinta lui ca penticostalii sa nu fie multumiti cu amintiri despre intalnirile pline de putere pe care le-au avut in trecut cu Duhul Sfant, ci dimpotriva, sa caute sa fie coplesiti de Duhul Sfant si sa demonstreze dovada continua a plinatatii Lui.

"Dr. Wood afirma clar adevarurile fundamentale pe care Dumnezeu le foloseste in toata lumea pentru a raspandi trezirea spirituala si a aduce o spiritualitate reinnoita. Fiecare credincios trebuie sa citeasca aceasta carte, sa-i absoarba adevarurile, sa le puna in practica si sa le dea mai departe altora."

-- Stanley M. Horton, Th.D.
Distins profesor emerit in Biblie si teologie, Seminarul Teologic Assemblies of God

"Oportunitatile si provocarile vremurilor noastre necesita o reafirmare proaspata si increzatoare a credintei penticostale care sa contina elemente biblice supranaturale. Cartea lui Dr. Wood face acest lucru intr-o maniera usor de citit si care poate fi predicata in mod eminent".

-- Edgar R. Lee, S.T.D.
Profesor principal de formare spirituala si teologie pastorala, Seminarul Teologic Assemblies of God
Presedinte, Comisia pentru puritate doctrinara

Cuprins

Prefata de Randy Hurst
Cuvant inainte de Dr. James Bradford
Cuvant inainte de George P. Wood
Introducere
Capitolul 1 -- Persoana Duhului Sfant
Capitolul 2 -- Botezul si umplerea cu Duhul Sfant
Capitolul 3 -- O dovada continua
Capitolul 4 -- Duhul Sfant si vorbirea in limbi
Capitolul 5 -- Roada Duhului
Capitolul 6 -- Darurile Duhului
Capitolul 7 -- In chip cuviincios si cu randuiala
Capitolul 8 -- Lucrarea Duhului
Concluzie -- Da mai departe o mostenire intreaga
Plan de actiune

Prefata

RESPECTUL LUI GEORGE WOOD PENTRU CALAUZIREA DUHULUI SFaNT A FOST EXEMPLIFICAT la prima intalnire generala a prezbiterilor pe care a condus-o in calitate de super intendent general. In acea dimineata, vorbitorul de la timpul de partasie a fost un evanghelist dintr-una din bisericile noastre etnice din Assemblies of God.

La finalul mesajului sau plin de pasiune, prezbiterii au izbucnit in cuvinte de lauda.
Preluand conducerea acelei intalniri ce urma sa fie una lunga, cu o agenda incarcata de problemele bisericii, Dr. Wood s-a oprit si a afirmat: "Cred ca Duhul Sfant face ceva special in inimile noastre. Imi dau seama ca atunci cand ne intalnim, noi avem de discutat multe lucruri pe ordinea de zi. Dar cand liderii Bisericii Primare s-au intalnit, ei au petrecut timp in rugaciune. As dori ca aceasta intalnire generala a prezbiterilor sa se transforme intr-o intalnire de rugaciune pentru cateva momente. Daca Domnul va pune pe inima sa mijlociti pentru cineva -- pentru tara noastra, pentru Assemblies of God, pentru tinerii nostri, bisericile, pastorii sau misionarii nostri - si daca Duhul Sfant va indeamna, va rog sa veniti la microfon. Haideti sa luam un timp in care sa ne deschidem inimile intr-o rugaciune in comun."


Timp de mai bine de o ora, pastori si lideri zonali au mers la microfon. Ascultand rugaciunile pline de inspiratie presarate cu sfaturile si indemnurile lui Dr. Wood, am avut sentimentul ca acea atmosfera era una in care fondatorii Assemblies of God s-ar fi simtit ca acasa.
Fiindca se apropie aniversarea a o suta de ani de la infiintarea Assemblies of God, consider ca este un moment deosebit de potrivit pentru o afirmare proaspata a teologiei penticostale si pentru o cautare revigorata a punerii ei in practica, atat in biserica, cat si in vietile noastre personale.


Intr-un sondaj realizat de Comisia Evanghelica, mai multi pastori au fost intrebati care sunt resursele de care ei simt ca au cea mai mare nevoie pentru a-i ajuta in lucrare. Din cele aproape o mie de raspunsuri primite, unul dintre elementele cele mai des mentionate a fost nevoia de materiale privitoare la scopul mai larg al botezului cu Duhul Sfant si de indrumare in ceea ce priveste incurajarea oamenilor de a cauta si de a primi plinatatea Duhului Sfant.


Cartea lui Dr. Wood este deosebit de semnificativa si oportuna pentru tema pe care o dezbate si indrumarea pe care o ofera. O continuare adecvata la cartea sa Core Values (Valorile de baza), O viata traita in Duhul transmite adevarurile, valorile si dedicarea care i-au motivat pe stramosii nostri penticostali si subliniaza nevoia noastra stringenta dupa o viata traita in Duhul in lumea de astazi.


Subtitlul cartii, "ne apropie de Dumnezeu... ne trimite in lume", a fost luat din analiza pe care Dr. Wood o face in capitolul trei. El ne reaminteste faptul ca o viata traita in Duhul are un impact asupra spiritualitatii personale -- atat in inchinare, cat si in marturisire -- deoarece ne aduce intr-o intimitate mai mare cu Dumnezeu si ne echipeaza pentru a proclama mesajul lui Isus in lume.


Citind aceasta carte, vei observa dorinta lui Dr. Wood ca penticostalii de astazi sa nu fie multumiti cu amintiri despre intalnirile pline de putere pe care le-au avut in trecut cu Duhul Sfant si sa nu inceteze sa caute, dupa cum spune Dr. Wood in capitolele 2 si 3, sa fie "coplesiti de Duhul Sfant" si sa demonstreze "dovada continua" a plinatatii Lui. El afirma succint nevoia noastra in capitolul 2: "Dumnezeu ne-a trimis Duhul Sau pentru a ne scoate dintr-o viata de complacere spirituala si a ne duce intr-una de predare totala."


In timp ce Core Values a fost bazata in intregime pe interviuri, O viata traita in Duhul a fost compusa dintr-o varietate de surse, incepand cu sase transcrieri ale predicilor despre Duhul Sfant pe care le-a predicat in timp ce pastorea Newport-Mesa Christian Center din Costa Mesa, California. Un ganditor si scriitor prolific, Dr. Wood mi-a trimis prin e-mail observatiile si perspectivele sale pe parcursul intregului proiect -- chiar si la final, cu o saptamana inainte de tiparire. Fiecare adaugare a fost atat de semnificativa incat si-a gasit locul in carte, cu atat mai mult spre folosul cititorului. Continutul aditional a fost colectat din articole si editoriale pe care le-a scris de-a lungul anilor. Cartea a fost finalizata cu o serie de interviuri. Un interviu a fost filmat, o parte din el putand fi vizionat pe o pagina speciala de internet, www.LivingintheSpirit.ag.org. Capitolele difera ca stil datorita surselor din care au fost extrase invataturile si informatiile.


Prioritatile si eficienta pastorilor devin evidente pentru pastorii care ii inlocuiesc, motiv pentru care l-am rugat pe Dr. James Bradford, succesorul lui la Newport-Mesa Christian Center, sa ne impartaseasca perspectiva lui asupra conducerii lui Dr. Wood cu privire la lucrarea Duhul Sfant in contextul unei biserici locale.


O viata traita in Duhul ofera inspiratie si indrumare cu privire la rolul vital al prezentei Duhul Sfant in viata si lucrare. Desi cartea nu este intentionata a fi o abordare exhaustiva a doctrinei penticostale, ea ofera o compilatie completa de perspective din partea liderului denominatiunii noastre. In interviul pe care l-am luat lui Dr. Wood, raspunsurile sale spontane au dezvaluit limpede bogatia si profunzimea cunostintelor sale despre Sfanta Scriptura si despre istoria miscarii penticostale. Este unica abilitatea lui Dr. Wood de a formula teologia penticostala adevarata in moduri creative si revigorante. Cred din toata inima ca numeroasele sale reflectii din aceasta carte ii vor indemna pe cititori nu numai sa studieze Scriptura, ci si sa caute tot mai mult imputernicirea Duhului Sfant.

-- RANDY HURST
Director al departamentului de evanghelizare si director de comunicatii in cadrul Assemblies of God -- Misiune Mondiala

Detalii ale produsului

Autor
George O Wood
Numar pagini
163
Format
14 x 20.5 cm

Reviews

Momentan nu exista review. Fii tu primul care scrie unul!

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adaugat cu succes in favorite
Prouds adaugat pentru a fi comparat