Evanghelia dupa Ioan - Beniamin Faragau

Evanghelia dupa Ioan - Beniamin Faragau

Casa Cartii

Deşi mulţi dintre noi afirmăm că au auzit de Dumnezeu şi "cred" în Hristosul care a afirmat despre Sine: "Eu am venit ca oile Mele să aibă viaţa şi s-o aibă din belşug", totuși nu este prea greu să recunoaştem puţinătatea vieţii în "creştinismul" nostru, puţinătatea puterii lăuntrice.

Stoc epuizat
35,00 lei

Descriere

Comentariu explicativ asupra cărții Ioan din Noul Testament.

Deşi mulţi dintre noi afirmăm că au auzit de Dumnezeu şi "cred" în Hristosul care a afirmat despre Sine: "Eu am venit ca oile Mele să aibă viaţa şi s-o aibă din belşug", totuși nu este prea greu să recunoaştem puţinătatea vieţii în "creştinismul" nostru, puţinătatea puterii lăuntrice. Ne lipeşte puterea de a renunţa la noi înşine în favoarea celuilalt; puterea de stăpânire atunci când suntem provocaţi; puterea de a rămâne smeriţi atunci când suntem lăudaţi; puterea de a dărui atunci când suntem ispitiţi să cerem; puterea de a răbda atunci când trecem prin greu; puterea de a vorbi de bine atunci când suntem vorbiţi de rău; puterea de a întoarce celălalt obraz atunci când suntem pălmuiţi şi scuipaţi pe nedrept; puterea de a sta liniştiţi în faţa morţii, pentru că ştim de unde am venit şi unde ne ducem.

Ca şi atunci, şi astăzi profilul adevăratului Hristos a început să se şteargă până şi în bisericile noastre, deşi le numim creştine. Ca şi atunci, şi astăzi viaţa mai-marilor norodului şi a mai-marilor bisericii dovedeşte că Hristosul a fost schimbat cu alţi hristoşi, mai "comozi" sau mai "potriviţi" vremurilor pe care le trăim. Ca şi atunci, şi astăzi suntem atât de îndrăgostiţi de tradiţiile noastre, de datinile noastre strămoşeşti, încât, dacă Însuşi Întrupatul Fiu al lui Dumnezeu ar apărea între noi, aruncând o provocare tradiţiilor noastre, L-am răstigni din nou, ca să nu ne strice obiceiurile. Ca pe vremea lui Ioan, şi astăzi sunt mulți pretinşi hristoşi care ne oferă "viaţa din belşug" după care tânjim. Dar dacă viaţa este pe măsura hristosului în care credem, atunci este vital să aflăm care este adevăratul Hristos. Or, tocmai demersul acesta ne este mediat de Evanghelia după Ioan, care a fost scrisă ca noi să credem că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu şi, crezând, să avem viaţa în Numele Lui.


Cuprins

Prefaţă la ediţia revizuită

Introducere

PREGĂTIREA CĂRŢII pentru studiu  

ADEVĂRATUL HRISTOS

Prologul Evangheliei  Ioan 1:1-18

Hristos şi păcatele noastre  Ioan 1:19 3:36

Hristos şi tradiţia noastră  Ioan 4:1 5:47

Hristos – Pâinea şi Apa vieţii 

Ioan 6:1 7:53 Hristos – Lumina lumii 

Ioan 8:1 9:41 Hristos – Uşa spre viaţă 

Ioan 10:1 11:46  

ADEVĂRATA VIAŢĂ

Viaţa ca urmare a acceptării morţii de către Hristos – Ioan 11:47 12:50

Viaţa trăită după modelul iubirii lui Hristos  – Ioan 13:1 38

Viaţa de rodire împuternicită de Duhul lui Hristos – Ioan 14:1 16:33

Viaţa sfinţită pentru lucrarea lui Hristos – Ioan 17:1 26

Viaţa plătită cu moartea lui Hristos Ioan 18:1- 19:42

Viaţă prin credinţa în Hristosul, Fiul lui Dumnezeu – Ioan 20:1 21:23

Epilogul Evangheliei  Ioan 21:24-25

Rezumarea cărţii

Anexa 1 - Deprinderi de studiu biblic

Anexa 2 - Ajutoare de studiu

Bibliografie

Detalii ale produsului

Autor
Beniamin Faragau
Numar pagini
594
Format
17 x 24 cm
Coperta
Flexibila

Reviews

Momentan nu exista review. Fii tu primul care scrie unul!
Produs adaugat cu succes in favorite
Prouds adaugat pentru a fi comparat